familiebanden-onderhouden

Familiebanden onderhouden

Sectie: Leef uw leven

Neem de tijd voor uzelf, maar vergeet ook niet uw banden met familie en vrienden te onderhouden. Zij kunnen u heel veel steun bieden, net als bijvoorbeeld religieuze of liefdadigheidsorganisaties, vrijwilligers of andere hulpgroepen. Familie en vrienden die soortgelijke ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt, maar ook patiëntenverenigingen, kunnen u waardevolle hulp en advies bieden.

U en uw dierbaren zullen veel tijd met elkaar willen doorbrengen. Probeer activiteiten te bedenken die voor iedereen leuk zijn, zoals samen eten, thee drinken of dagjes uit naar favoriete plekken. U kunt bijvoorbeeld een lijst maken van plekken waar u samen heen wilt gaan en beginnen met plannen maken.

Als u onenigheid met iemand heeft gehad, of een vriendschap heeft verwaarloosd, is nu misschien het goede moment om dit weer goed te maken. Dit kan betekenen dat u iemand om vergiffenis vraagt, of dat u zelf iemand anders vergeeft om rust van binnen te vinden.

Intiem blijven

Het is heel belangrijk dat u een goede band houdt met uw partner of echtgeno(o)t(e); hij of zij heeft uw liefde en steun net zo hard nodig als andersom. Als uw partner de rol van verzorger op zich moet nemen, kan dat de verhoudingen in een relatie danig op zijn kop zetten. Het is dus belangrijk dat u de dingen tussen u tweeën zo normaal mogelijk houdt en desgewenst de intimiteit behoudt.

U merkt misschien dat u niet dezelfde behoefte aan seks heeft als voorheen, of dat het lastiger voor u is. Maar: seks is niet de enige manier om intiem te zijn. Het belangrijkste is dat u met uw partner samen bent en dat u open bent naar elkaar over uw behoeften. Op die manier kunt u samen op zoek gaan naar een oplossing.

U verlaat de website

U staat op het punt Melanoominfo.nl te verlaten. Vanaf dit moment is Roche niet meer verantwoordelijk voor de geleverde content.