banner-feiten

Omgaan met stress

Sectie: Leef uw leven

Omgaan met het idee dat u uitgezaaid melanoom heeft kan behoorlijk lastig zijn, zowel mentaal als emotioneel. U moet nu natuurlijk goed voor uw lichaam zorgen, maar u moet ook aandacht besteden aan uw gedachten, gevoelens en emoties.

Soms kan de onzekerheid heel moeilijk zijn om mee om te gaan. Aandachtsoefeningen en medicatie kunnen u helpen om te focussen op het hier en nu in plaats van te tobben over de toekomst. Aandachtsoefeningen en meditatie kunnen u helpen om te focussen op het hier en nu in plaats van te tobben over de toekomst. Als u plannen blijft maken, actief blijft en van alles probeert om positief te blijven bent u ook beter in staat om ermee om te gaan.

U kunt ook eens met een therapeut praten als u denkt dat u daar iets aan heeft. Een therapeut kan u helpen uw problemen op een rijtje te zetten en doelen te stellen. Hij of zij kan verschillende ideeën aandragen om specifieke problemen op te lossen en negatieve gedachten vervangen door objectievere en rationelere benaderingen die u helpen om effectiever en efficiënter met de situatie om te gaan. Misschien is het voor u prettig om negatieve gedachten en gedragingen op te schrijven in een dagboek, waar u dan samen met uw therapeut aan kan gaan werken.

U verlaat de website

U staat op het punt Melanoominfo.nl te verlaten. Vanaf dit moment is Roche niet meer verantwoordelijk voor de geleverde content.